UE: Amenzile de circulaţie aplicate indiferent din ce tara este şoferul

4 Dec
2010

Consiliul de Miniştri ai Transporturilor din Uniunea Europeană a aprobat joi o propunere de directivă care prevede aplicarea transfrontaliera a normelor privind siguranţa rutieră si aplicarea amenzilor de circulaţie indiferent de tara din care este şoferul.

“În România în acest moment nu se pot pune în executare procesele verbale de contravenţie, devenite titlu executoriu, pentru cetăţenii străini care au încălcat normele de circulaţie. Sunt 37.000 de procese verbale de contravenţie întocmite cetăţenilor străini care, în calitate de conducători auto, comit încălcări ale legislaţiei rutiere” a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care a participat la reuniunea Consiliului de Miniştri, organizată la Bruxelles.

Boagiu a mai spus că, pentru a pune în aplicare directiva, statele membre, inclusiv România, trebuie să realizeze un sistem IT integrat.

Pentru a putea pune în aplicare directiva, statele membre UE trebuie să realizeze un sistem IT integrat a mai declarat Anca Boagiu.

Aceste directiva va fi aplicata ca urmare a unor studii ale Comisiei Europene care au arătat că un număr semnificativ de cetăţeni nerezidenţi se sustrag sancţiunilor rutiere aplicate pe teritoriul statelor membre pe care se află sau îl tranzitează.

Comment Form

top