Gotan Project – un spectacol total

28 Jun
2010

3500 de spectatori au asistat in aceasta seara la concertul sustinut la Sala Palatului de celebra trupa de electro-tango Gotan Project. Concertul a fost organizat de Events.

Un loc unde poti dansa. Asta a fost Sala Palatului pentru cei 3500 de spectatori prezenti la concertul din aceasta seara. “Bucuresti, un oras minunat!”, au spus la final de spectacol cei trei membri ai trupei, francezul Philippe Cohen Solal (chitara electrica, bass, clape) argentinianul Eduardo Makaroff (chitara acustica si chitara electrica) si elvetianul Christoph H. Müller (bass, clape). Alaturi de ei s-au aflat pe scena Lalo Zanelli, la pian, Facundo Torres la bandoneon, Ananta Roosens la vioara si exceptionala solista Claudia Pannone.

Trioul si-a purtat publicul intr-o calatorie muzicala de pe o parte pe cealalta a oceanului, de pe strazile din Argentina in cafenelele din Paris. Piesele de pe Tango 3.0, ultimul lor album, sunt energice, sofisticate, pline de sarm. Combina melancolia bandoneonului cu ceva din felul de a fi al francezilor, suprapus pasiunilor rascolitoare ale Americii Latine. Gotan Project rescrie forma tangoului fara sa-i piarda esenta provocatoare si plina de echivoc.

La ora 20.15, cei sapte magnifici au intrat pe scena, invadata brusc de un rosu orbitor, in aplauzele intregii audiente. Imbracati in costume sobre, monocrome, si-au incepu recitalul cu piesa „Cuesta Abajo”. O infuzie de culori a scaldat scena, iar proiectiile video semnate de Prisca Lobjoy – luminile autostrazii, ingeri decazuti, balerine, imagini citadine – s-au succedat halucinant pe ecranul din fundal. Pe “Una Musica Brutal”, la nici 20 de minute de la inceperea show-ului, prima pereche din sala s-a ridicat la dans. N-a fost decat inceputul. Recitalul a continuat cu balansul fin intre beat-uri, linistitor cateodata, entuziast in acelasi timp… Publicul a dansat printre randuri, celebrand asa cum se cuvine un gen muzical care a facut intotdeauna furori pe ringul de dans. „Pe Toda Mi Vida” sala a vibrat in ritmuri de rapp. Gotan Project a incheiat spectacolul cu doua bisuri, unul compus din patru piese: „Mil Millones / Queremos Paz”, „Desilusión”, „Peligro”, „Santa María (del Buen Ayre)”, si apoi inca unul, cerut cu insistenta de publicul in picioare, „Immigrante”.

Comunitatea tango din Bucuresti s-a pregatit din timp pentru reintalnirea cu idolii lor. Un Flash Mob Tango a adus in fata intrarii Salii Palatului 12 cupluri formate din reprezentanti ale principalelor scoli de tango din Bucuresti « Casa de Tango », « Fabrica de Tango » , « Lucian & Monica », « Tango Brujo » si « Tango Tangent » care au dansat aproapape o ora, inainte de inceperea concertului, incalzind atmosfera. Evenimente similare au loc in mod frecvent inaintea concertelor Gotan Project din alte orase europene.

Dupa terminarea concertului, trupa a plecat catre urmatoarea destinatie pe harta turneului lor, Ljubljana, in Slovenia, unde sunt asteptati sa sustina un show pe 27 iunie.

Comment Form

top